Ο Umberto επισκέπτεται για πρώτη φορά τη χώρα μας για τρεις διαδοχικές εμφανίσεις, 28 Φεβρουαρίου, 1 και 2 Μαρτίου σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αθήνα προσκεκλημένοι των Melotron Productions, You Trip Me Up και GuerillaCinematography αντίστοιχα.

Umberto ονομάζεται το μουσικό alterego του νεαρού ταλαντούχου καλλιτέχνη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, MattHill.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ήδη έχει καταξιωθεί στη σύγχρονη ανεξάρτητη μουσική σκηνή ως αυθεντία στη δημιουργία soundtrack υποθετικών κινηματογραφικών ταινιών τρόμου/φαντασίας -συνήθως με αναλογικά ηλεκτρονικά μέσα και με μεγάλο εύρος μουσικών επιρροών.

Με αφετηρία το ιδιαίτερο progressiverock των Goblin, την δυστοπική electro του JohnCarpenter ή ακόμα την italodiscosynthpop, συνέθεσε εώς τώρα τρία άλμπουμ ξαναφερνώντας στο νου μας ιστορικές σκηνές από ταινίες του DarioArgento ή ακόμα και το σκοτεινό λευκό ηλεκτρονικό funk της δεκαετίας του 80.

Το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο “Nighthasathousandscreams” κυκλοφόρησε στις 20 Νοεμβρίου από την RockActionrecords, της οποίας ιδρυτής είναι ο StuartBraithwaite, βασικό στέλεχος των Mogwai και μεγάλος φαν κινηματογραφικής μουσικής και συνθετών όπως ο JohnCarpenter, JohnWilliams, JerryGoldsmith, Vangelis κ.α..

Το επόμενο άλμπουμ του Umberto θα κυκλοφορήσει από την NotNotFun τον Φεβρουάριο του 2013, στα πλαίσια της ευρωπαϊκής του περιοδείας τον Μάρτιο και Απρίλιο. Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι ο Umberto είναι μέλος της krautrock μπάντας Expo ’70. 

Echo Canyon ονομάζεται το προσωπικό project του μουσικού κ new media artist Δημήτρη Πατσαρού. Ο Δημήτρης δραστηριοποιείται στην ανεξάρτητη μουσική σκηνή και είναι ιδρυτικό μέλος των post rock Misuse και βασικό στέλεχος των Masturbation Goes Cloud που έχουν πραγματοποιήσει διάφορες επίσημες κυκλοφορίες και πολλά live στην Ελλάδα.

Με σαφείς αναφορές στον ήχο του Flying Lotus, Mount Kimbie κ.α., ο EchoCanyon πειραματίζεται με ηλεκτρικές κιθάρες, εφέ, samplers και IOS εφαρμογές καταφέρνοντας έτσι να δημιουργήσει μια σύγχρονη εκδοχή μινιμαλιστικής electronica. 

Ώρα έναρξης : 22.00
Είσοδος : 5 ευρώ