Την Τρίτη 11/11 η εκπομπή Freak on Tuesday θα έχει καλεσμένους τους Penny Dreadful

Οι Penny Dreadful δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2010 από μια παρέα τριών φίλων: τον Γιάννη Καλιφατίδη (κιθάρα, φωνή), τον Πάνο Μπόμπολα (μπάσο) και τον Νίκο Παναγιώτου (τύμπανα). Από τον Σεπτέμβριο του 2014 στο σχήμα προστέθηκε ο Διονύσης Τελιόπουλος (κιθάρα). 

Το γκρουπ πήρε το όνομά του από το ομώνυμο είδος των βρετανικών αναγνωσμάτων του 19ου αιώνα, τα οποία κόστιζαν μία πένα, ενώ η θεματολογία τους στρεφόταν γύρω από ιστορίες φρίκης και γοτθικού τρόμου.

Με επιρροές που εκτείνονται ανάμεσα στην αυστραλέζικη και στην αμερικανική εναλλακτική σκηνή, αλλά και με αναφορές στη μουσική Country και στην Americana, ο ήχος των Penny Dreadful είναι άλλοτε ηλεκτρικά φορτισμένος και άλλοτε πάλι σκοτεινός και ταξιδιάρικος.

Η πρώτη τους συναυλία, παρέα με τον Αλέξη Καλοφωλιά και τους φίλους του, στις 3 Νοεμβρίου 2010, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο κατάμεστο After Dark. Έκτοτε, έχουν παίξει με τους Last Drive, Thee Holy Strangers, Illgal Operation, Minor Mine και αλλους, ξεσηκώνοντας το κοινό με τον ήχο τους.

Τον Οκτώβριο του 2013 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους “Deadwood”, το οποίο διατίθεται σε CD και LP.