Η Nalyssa άρχισε να παίζει δημοσίως μουσική συμμετέχοντας σε διάφορες αθηναϊκές μπάντες ως τραγουδίστρια, ακορντεονίστρια και θερεμινίστρια, από το 2009.

Το 2010 είχαν μαζευτεί αρκετά τραγούδια στο κεφάλι της και μαζί με τον Σπύρο Λιβάνη (τον παραγωγό και των δύο δίσκων της), τα διοχέτευσαν στο φως της πραγματικότητας για να αποτελέσουν τον πρώτο της do it yourself δίσκο Barock.

Μετά ένταξαν και άλλους σε αυτό που εν τέλει έγινε ομάδα και άρχισαν τα live. Το 2011 το Barock κυκλοφόρησε σε βινύλιο από την Inner Ear.

Τέλη του 2012 τα επόμενα (και προηγούμενα) τραγούδια βρήκαν το δρόμο τους προς τον κόσμο μέσα από τον δεύτερο δίσκο της Nalyssa, The Seed. Αυτή τη φορά στη δημιουργική ομάδα προστέθηκε και ο από πάντα drummer του σχήματος Ευάγγελος Ασλανίδης.

Ο εν λόγω δίσκος φτιάχτηκε σπιτικά, κατά το μεγαλύτερο μέρος του σε ορεινό γραφικό χειμωνιάτικο χωριό της Πελοποννήσου.

Πλέον η live μπάντα αποτελείται από τους Ευαγγελία Ξυνοπούλου (πλήκτρα-φωνές-κρουστά), Σπύρο Λιβάνη (κιθάρες), Βασίλη Νιτσάκη (μπάσο), Εβάγγελο Ασλανίδη (τύμπανα) και Nalyssa Green (φωνή, κιθάρα, θέρεμιν).

Περισσότερα την Πέμπτη 30 Μαΐου και ώρα 18:00 – 20:00 στο freakout.gr και την εκπομπή Salt*.

 [youtube http://www.youtube.com/watch?v=1QV4g4Na3Yo]

 

web | youtube | facebook | twitter

fb event | salt – web radio broadcast

*Η εκπομπή της προηγούμενης εβδομάδας με καλεσμένους τους The Big Nose Attack καθώς και όλες οι συνεντεύξεις του Salt, διαθέσιμες στο κανάλι route72 στο mixcloud.