Κυριακή 28 Δεκεμβρίου στη Μαύρη Τρύπα (Βάιου 5, Λαδάδικα)
Ώρα Έναρξης: 21.30
Είσοδος: Ελεύθερη

 
Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, στη Μαύρη Τρύπα στα Λαδάδικα, οι Woolbear γιορτάζουν την επίσημη κυκλοφορία τους ντεμπούτου τους “Lunar Operator”. Συνδυάζοντας στοιχεία από electronic, expertimental αλλά και alternative rock θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά ζωντανά το ολοκαίνουριο άλμπουμ τους.
Μαζί τους θα είναι κι οι BrightSide., που με τον χαρακτηρηστικό indie / post punk ήχο τους, μετράνε πολλά live σε όλη την Ελλάδα. Το προγραμμά τους θα περιέχει κομμάτια από παλιές δισκογραφικές τους δουλειές, αλλά και καινούρια από τo επερχόμενο άλμπουμ τους. Θα ακολουθήσει after party.

 

WOOLBEAR
Οι Woolbear είναι ένα πενταμελές σχήμα από τη Θεσσαλονίκη που δημιουργήθηκε στις αρχές του 2014 από μέλη των “Grain of Sense” και των “Vipervikings”. Ισορροπώντας ανάμεσα στην ηλεκτρονική μουσική και την alternative rock, οι Woolbear εμφανίζονται με μια ιδιαίτερη σύνθεση αποτελούμενη από δύο φωνές, πληθώρα synthesizers, ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσο, ηλεκτρονικά τύμπανα και drum
machines.
Στο πρώτο τους άλμπουμ “Lunar Operator”, την παραγωγή και τη μίξη ανέλαβαν οι ίδιοι, συνδιάζοντας funky κιθάρες, επιβλητικά basslines και τύμπανα που συμπληρώνονται με ηλεκτρονικά micro beats και ζεστά synthesizers. Αντλώντας επιρροές από ένα μεγάλο φάσμα ειδών μουσικής και καλλιτεχνών, όπως οι Radiohead, Moderat, Gorillaz, Foals, Pink Floyd, Metronomy, Beatles, καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα ατμοσφαιρικό αλλά ταυτόχρονα έντονο δίσκο με σύγχρονο ήχο και vintage αισθητική.
Links:
http://woolbear.com
http://facebook.com/woolbearband

http://twitter.com/woolbearband

BRIGHTSIDE.
Οι BrightSide. είναι ένα ελληνικό post punk/indie rock συγκρότημα που σχηματίστηκε το 2009 στην Θεσσαλονίκη. Η σύσταση του σχήματος είναι: Κωνσταντίνος Σκαρλάτος (φωνητικά, κιθάρες), Νέστορας Μπανανής (κιθάρες), Miles Λάππας (ντραμς, κρουστά), Θάνος Καραπάντσιος (μπάσο) και Νίκος Καλλιάνης (πλήκτρα).
Βασικές επιρροές του συγκροτήματος είναι η new wave, post-punk σκηνή καθώς και η αναβίωση της, με τις indie rock μπάντες των ’00s. Ικανοποιώντας τη χρόνια δίψα τους για κάτι αυθεντικά ανεξάρτητο και εναλλακτικό, τα μέλη του συγκροτήματος ξεκίνησαν πρόβες το φθινόπωρο του 2009. Από την άνοιξη του 2010 οι BrightSide. έχουν κάνει εμφανίσεις ως opening acts για τους Cyanna (Φεβρουάριος 2011), τους Get Well Soon (Απρίλιος 2012) και τους Motorama (Οκτώβριος 2013). Έχουν ακόμα εμφανιστεί μαζί με άλλες εναλλακτικές μπάντες σε διάφορους συναυλιακούς χώρους και έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ (Ejekt Festival, #if (Indie Fest), Stars Of A Happy Family Fest, Desperados Summer Festival, Kryoneri Camp Festival, kont@kt Fest).
Τον Ιανουάριο του 2012, οι BrightSide. κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo με τίτλο “Puzzle”, το οποίο περιείχε πρώιμες ηχογραφήσεις 2 τραγουδιών (Puzzle, Nude Celebrity). Τον ίδιο μήνα υλοποίησαν την από καιρό ιδέα τους για ένα φεστιβάλ για τις indie rock/brit pop/alternative/post-punk/indietronica μπάντες της Ελλάδας. Έτσι γεννήθηκε το #if (Indie Fest) το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 2012. Το Νοέμβριο του 2012, οι BrightSide. κυκλοφορούν το πρώτο τους ΕP, με τίτλο “EP” σε 150 αντίτυπα. Το πρώτο τους music video κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2013 με τίτλο “Get Down”, τραγούδι με το οποίο ξεκινά το “EP”. Το Μάιο του 2014 διακρίνονται στο διαγωνισμό “Red Bull Bedroom Jam” και κερδίζουν την προσθήκη τους στο lineup του Ejekt Festival, το οποίο απαρτιζόταν από τους Κasabian, Editors, White Lies, Darkside και Paul Kalkbrenner. Η εμφάνισή τους στη σκηνή του Ejekt Festival σχολιάστηκε θετικά από αρκέτα μουσικά περιοδικά.
Οι BrightSide. μόλις κυκλοφόρησαν το digital single “Where Are The Mods?” για δωρεάν download. Tο πρώτο τους studio άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2015.
Links:
http://brightsideofficial.com
http://brightsideindieband.bandcamp.com

http://www.facebook.com/BrightSideTheBand
http://twitter.com/_BrightSide__
http://www.youtube.com/user/BrightSideTheBand
http://instagram.com/brightside_indieband

Facebook Event

Χορηγοί Επικοινωνίας:
Beater, Rockarolla, Radio Nowhere, Innersound Radio,
Phonographic Society, FeelaRocka, Toutestin Magazine,
Ora Thessaloniki, Streetradio, Poplie Radio,
Hard Music, Pspadelis, Artic Magazine