Ακόμα και μέσα στις γιορτές, το Freakout.gr συνεχίζει ακάθεκτο να postάρει τα top άλμπουμ του 2013 κατά τη γνώμη των παραγωγών του! The saga continues…

skinny

Skinny Puppy – Weapon
Released: 28/05

Με το 12o δίσκο τους, Weapon, οι Skinny Puppy επέστρεψαν στους σκοτεινούς ηλεκτρονικούς ήχους. Αρκετά στοιχεία IDM, synth και dark φωνητικά σε γυρνάνε στο πνεύμα που είχε η μπάντα τη δεκαετία του ’80.
Όπως λέει και ο τίτλος, στους στίχους αποτυπώνονται ανησυχίες σχετικά με την οπλοχρησία και τις επιπτώσεις της στην ανθρωπότητα. Το εξώφυλλο του δίσκου είναι  σχεδιασμένο  με μια αράχνη αποτελούμενη από όπλα.
Στα τραγούδια αυτού του άλμπουμ εκτιμάει κανείς την όμορφη σκοτεινή  ατμόσφαιρα και τους περίεργους ηλεκτρονικούς ήχους – χαρακτηριστικό των Skinny Puppy.


bowie

David Bowie – The Next Day
Released: 08/03

Ολική επαναφορά! Έπειτα από δισκογραφική απουσία 10 ετών (τελευταίο άλμπουμ: Reality – 2003), ο David Bowie κυκλοφόρησε το The Νext Day. Ο δίσκος περιλαμβάνει  14  κομμάτια και το Νοέμβριο εκδόθηκε extra  release με αρκετά remixes και 4 καινούργια τραγούδια. Αυτός ο δίσκος έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις καλύτερες δουλειές του και δικαίως έχει προταθεί για Grammy.
Ο παραγωγός Tony Visconti δήλωσε ότι αρχικά δεν υπήρχε τίποτα. Μετά από 5 μέρες, ο Bowie πήρε το υλικό που είχαν ηχογραφήσει και εξαφανίστηκε για 4 μήνες!
Οι στίχοι των τραγουδιών καλύπτουν ευρεία θεματική γκάμα. Σε συνδυασμό με την  εξαιρετική μουσική, βγαίνει ο κλασικός και λατρεμένος ήχος του Bowie, που όμως έχει να προσφέρει νέες κατευθύνσεις στη μουσική του.


cygnosic

Cygnosic – Fire And Forget
Released: 22/03

Ο Γιώργος Ψαρουδάκης (Cygnosic) μετά από τα δυο πολύ επιτυχημένα album A Deity In Pain (2009) και Fallen (2011), κυκλοφόρησε τον 3ο δίσκο του. Το Fire And Forget, διατίθεται σε δύο εκδόσεις, ευρωπαϊκή και διεθνή. Αμφότερες διαθέτουν 14 τραγούδια και η διαφορά τους βρίσκεται στην εταιρία παραγωγής, ενώ τα  remixes έχουν γίνει από διαφορετικά συγκροτήματα.
Στο δίσκο αυτό, οι προσδοκίες μας δεν διαψεύσθηκαν. Αντιθέτως, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ένας τόσο καλός μουσικός στη σκηνή του industrial είναι Έλληνας. Σκοτεινός και δυναμικός dark electro ήχος με επιθετικά φωνητικά δημιουργούν ένα βιομηχανικό σκηνικό που σε ξεσηκώνει. Βασικό χαρακτηριστικό τα synth, που δίνουν τη μελωδικότητα που χρειάζεται. Ήχος που σε γυρίζει στο καλό, γνήσιο dark electro.

Αθηνά (Salto Mortale)