Στις 27 Φεβρουαρίου 2013, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στους δρόμους της Αθήνας το περιοδικό δρόμου “σχεδία”. Πωλείται από διαπιστευμένους πωλητές οι οποίοι, όπως λέει και στο site της “σχεδίας”, προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που ζουν αποδεδειγμένα κάτω από το όριο της φτώχειας.

15 μήνες μετά, το περιοδικό συνεχίζει να κυκλοφορεί όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στη Θεσσαλονίκη (απ’τον Ιανουάριο του 2014), στην ίδια τιμή που ξεκίνησε: 3 ευρώ κοστίζει το κάθε τεύχος, όπου το 1,5 ευρώ είναι καθαρό κέρδος του πωλητή. Σημεία πώλησης του περιοδικού υπάρχουν αρκετά στην Αθήνα, θα βρείτε πωλητές σε αρκετές στάσεις του μετρό αλλά και σε μερικές πλατείες. Θα τους αναγνωρίσετε απ΄το χαρακτηριστικό κόκκινο γιλέκο που φοράνε, πάνω στο οποίο αναγράφεται ότι είναι διαπιστευμένοι πωλητές της “σχεδίας”, έχει και μια φωτογραφία του εκάστοτε πωλητή μαζί με το ονοματεπώνυμό του. Για κάθε τεύχος που θα αγοράσετε, θα σας δώσουν και την αντίστοιχη απόδειξη.

Ίσα που προλαβαίνετε να αγοράσετε το τεύχος #15 του Μαΐου, μιας και την επόμενη Τετάρτη 28/5, θα κυκλοφορήσει το τεύχος του Ιουνίου.

Και να θυμάστε: η πώληση της “σχεδίας” δεν είναι επαιτεία, είναι δουλειά.

 

Το site της “σχεδίας”: www.shedia.gr