Οι MAHAKALA είναι ένα heavy rock / heavy metal κουαρτέτο από την Αθήνα. Σχηματισμένοι το 2005, ξεκίνησαν την διαδρομή τους στο underground με πολλές, δυνατές και γεμάτες ενέργεια live εμφανίσεις στην πόλη τους.

Το 2006 κυκλοφορούν το πρώτο τους demo CD και την νύχτα που ανοίγουν την live εμφάνιση των Σουηδών metal pioneers Grand Magus στην Αθήνα, 100 κόπιες μοιράζονται δωρεάν στον κόσμο. Η δύναμη και ο χαρακτήρας τους στην σκηνή τους βοηθούν να κλείσουν ακόμα περισσότερες live εμφανίσεις, από τις οποίες μάλιστα αποκομίζουν τον χαρακτηρισμό μίας από τις πιο εκρηκτικές live μπάντες της πόλης τους.

Την ίδια στιγμή ηχογραφούν το ομώνυμο ντεμπούτο EP τους, το οποίο κυκλοφορεί από την Ισπανική ανεξάρτητη δισκογραφική Parade Records (Abscess, Machetazo, Moho, Monarch, Lords Of Bukkake) μέσα στους πρώτους μήνες του 2007. Περίπου 500 κόπιες πωλούνται σε μικρό χρονικό διάστημα. Η Meteor City (Stonerrock.com) και η Relapse Records συμπεριλαμβάνουν αυτήν την “cult” δημιουργία στους καταλόγους τους διανέμοντας την παγκοσμίως.

Ακόμα περισσότερες δυνατές live εμφανίσεις λαμβάνουν μέρος στον Ελλαδικό χώρο και στην Κύπρο με ονόματα όπως οι Grand Magus (Σουηδία), The Devil’s Blood (Ολλανδία), Taint (Ηνωμένο Βασίλειο), Obscrura (Γερμανία) και Septic Flesh (Ελλάδα) μεταξύ άλλων. Οι Mahakala τυγχάνουν θετικής ανταπόκρισης από κάθε είδους κοινό αλλά και τον παγκόσμιο τύπο.

Αρκετές demo ηχογραφήσεις αλλά και αλλαγές στην σύνθεση της μπάντας συντελούν στην ηχογράφηση του αυτοχρηματοδοτούμενου EP “Pact With The Devil” το 2009, το οποίο -και πάλι- διανέμεται σε 300 δωρεάν κόπιες στα live shows τους.

Το 2011, οι Mahakala μπαίνουν στα παγκοσμίως γνωστά Sierra Studios για να ηχογραφήσουν το πρώτο full length album τους. Κουβαλώντας ήδη -λόγω αναφορών του τύπου- τον τίτλο του occult metal σχήματος, περισσότερο λόγω των στιχουργικών τους concepts, οι Mahakala δεν άργησαν να θεωρηθούν η ανερχόμενη δύναμη της τοπικής metal σκηνής.

Το 2013 κλείνουν δισκογραφικό συμβόλαιο με τις εγχώριες Supreme Music Creations και Secret Port Records, με τις οποίες και κυκλοφορούν το ντεμπούτο album τους “Devil’s Music” σε CD και βινύλιο. Οι πρώτες διθυραμβικές κριτικές καταφθάνουν από τον παγκόσμιο τύπο την ίδια στιγμή που οι Mahakala προετοιμάζουν εμφανίσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία, συνοδεύοντας -σε κάποιες από αυτές- τους δικούς μας Rotting Christ.

Περισσότερα, την Πέμπτη 7 Μαρτίου και ώρα 18:00 – 20:00 στο freakout.gr και την εκπομπή Salt.

 [youtube http://www.youtube.com/watch?v=avwsW56c0bI]

Mahakala facebook page 

freakout.gr on facebook | salt – web radio broadcast

Επίσης, εδώ η εκπομπή της προηγούμενης εβδομάδας με τους 1000mods! Όλες οι συνεντεύξεις της εκπομπής στο κανάλι route72 του mixcloud.