Ο Δήμος Μάρκος aka Resonant Status βρίσκεται στο χώρο των breaks και γενικότερα της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής από το 1999. Έχοντας ‘υπηρετήσει’ ως DJ (Next Club, Memphis), promoter (Fuzzy Logic, Propaganda Sessions, Mode Noir) ή producer (Resonant Status), με σταθερά και αθόρυβα βήματα κατέληξε να έχει την υποστήριξη από μεγάλα ονόματα της εγχώριας και παγκόσμιας ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής.
Από το 1999 μέχρι το 2003 βρίσκεται πίσω από τα decks θρυλικών club με επίκεντρο κυρίως την σκοτεινή πλευρά της μουσικής. Δουλεύοντας παράλληλα ως ηχολήπτης και στη συνεχεία ως παραγωγός στον ROCK FM, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη ενός πυρήνα του underground, με πολύ συγκεκριμένο ήχο και αισθητική.
Κάπου στο 2003 ουσιαστικά αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Αφού πειραματίζεται με την παραγωγή για κάποια χρόνια, κυκλοφορεί κάποια tracks σε διάφορα άγνωστα labels της εποχής.
Το 2007 είναι η χρονιά που το όνομα Resonant Status αρχίζει να εγκαθίσταται στην σκηνή των breaks. Με πρώτες κυκλοφορίες στην Rune Recordings και με διάφορα Live bookings (Παγκόσμια Μέρα Μουσικής, Support Act @ Mikro) φαίνεται ότι ο ήχος που έχει δημιουργήσει δύσκολα αφήνει κάποιον αδιάφορο.
Μετά από 6 χρόνια και πολλές κυκλοφορίες σε σεβαστά labels (Audio Theory Rec, VIM REC, Divergence, RUNE, Break Wind Prod) ήρθε η ώρα για το ντεμπούτο album ‘Tight Bonds’. Σχεδόν 2 χρόνια μέσα στο studio (BLOCK 25 Studio) , με συγκεκριμένες και ποιοτικές συνεργασίες κατάφερε να βρεθεί στο Top50 του Beatport για ένα μήνα με αποκορύφωμα το No3, πλαισιώνοντας ονόματα όπως Noisia, Beatman and Ludmilla κ.α.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/113358124″ width=”100%” height=”100″ iframe=”true” /]
Περισσότερα την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 – 22:00 στο freakout.gr και την εκπομπή Salt. …και όσοi θέλατε μα δεν καταφέρατε να ακούσετε την εκπομπή της προηγούμενης εβδομάδας με καλεσμένο τoν Αντώνη Βλάχο, επισκεφθείτε το κανάλι route72 στο mixcloud.
Resonant Status soundcloud | beatport | Tight Bonds album