Οι Heritage δημιουργήθηκαν τον Νοέμβριο του 2006 από τον Κώστα και τον Δήμο. Ξεκίνησαν σαν τρίο και πολύ σύντομα, τον Απρίλιο του 2007, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo με τίτλο «One more for the road». Η μπάντα άρχισε να γίνεται γνωστή από τις δυναμικές της live εμφανίσεις αποκτώντας τον δικό της heavy rock – metal ήχο.

Στη συνέχεια το καλοκαίρι του 2008, με την ένταξη της δεύτερης κιθάρας και όντας πλέον τετραμελής μπάντα, αποφασίζουν να ηχογραφήσουν το πρώτο τους full length album: «Herencia on the Road».

Από τότε και στο εξής η μπάντα μετράει στο ενεργητικό της πάνω από 100 live εμφανίσεις ανά την Ελλάδα σε ιστορικούς χώρους της ροκ σκηνής και φεστιβάλ σε πόλεις όπως: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Τρίπολη, Άρτα κτλ. Οι εμφανίσεις τους ήταν άλλοτε ως headliners και άλλοτε ως support σε συγκροτήματα όπως: Holocaust, Nightstalker, Lord 13, Deus Ex Machina. Να σημειωθεί ότι στις εμφανίσεις τους ακολουθεί το Herencia Crew ( Fan Club ).

Από το καλοκαίρι του 2011, με νέα μέλη, η μπάντα αρχίζει να γίνεται πιο δυναμική και πιο τεχνική από πότε. Αυτή την περίοδο σε συνεργασία με τον Γιώργο Μπόκο (Stone Cold Dead, ex. Rotting Christ, Nightfall) και το Grindhouse Studio, βρίσκονται στην δημιουργία του δευτέρου τους album.

Περισσότερα την Πέμπτη 25 Απριλίου και ώρα 18:00 – 20:00 στο freakout.gr και την εκπομπή Salt. Συντονιστείτε και μπείτε στην κλήρωση για 3 CD από το ντεμπούτο άλμπουμ των Heritage “Herencia On The Road” !!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=X0U04IgMAO8]

Heritage official website | facebook | youtube 

freakout.gr facebook page | salt – web radio broadcast

Note: Η εκπομπή της προηγούμενης εβδομάδας με καλεσμένους τους Audiobreed αλλά και όλες οι συνεντεύξεις του Salt, διαθέσιμες στο κανάλι route72 στο mixcloud.