Οι Daylight Misery σχηματίστικαν στην Αθήνα το 2008 και δύο χρόνια αργότερα το παρθενικό τους album “Depressive Icons”, ήταν έτοιμο. Ένα πραγματικά εκρηκτικό ξεκίνημα για το συγκρότημα μιας και στο “Depressive Icons” συμμετείχαν γνωστότατοι καλλιτέχνες τόσο της ελληνικής όσο και της ευρωπαϊκής metal σκηνής, όπως ο Σάκης Τόλης (ROTTING CHRIST), Ευθύμης Καραδήμας (NIGHTFALL), Jakob Batten (ILLDISPOSED) και Seraph (DARK FORTRESS).

Για την ηχογράφηση αυτού του δίσκου οι Daylight Misery εμπιστεύτηκαν το Grindhouse Studio στην Αθήνα και τον Γιώργο Μπόκο (STONE COLD DEAD / ex – ROTTING CHRIST/ex – NIGHTFALL), όπως για την ηχογράφηση των τυμπάνων διάλεξαν τα Woodshed Studios στη Γερμανία και παραγωγό τον Victor Bullok (DARK FORTRESS / TRIPTYKON / ex – CELTIC FROST). Το artwork του album είναι μια δημιουργία του Travis Smith (OPETH /DEATH/ NEVERMORE etc).

Για την υποστήριξη του album, οι Daylight Misery, έδωσαν πληθώρα συναυλιών σε Ελλάδα και εξωτερικό, και μοιράστηκαν τη σκηνή με μερικές από τις πλέον γνωστές μπάντες του χώρου, όπως DARK TRANQUILLITY, KATATONIA, ROTTING CHRIST, SIRENIA, DRACONIAN, PRIMORDIAL μεταξύ άλλων.

Το 2012, οι Daylight Misery, επιστρέφουν στα Grindhouse Studio, αυτή τη φορά για τις ανάγκες του νέου τους album “The Great Absence”. Το μπάσο ηχογράφησε ο Αντρέας Λάγιος (NIGHTSTALKER, ex-ROTTING CHRIST), ενώ στο δίσκο υπάρχει και η guest συμμετοχή του Κώστα Παναγιώτου από τους PANTHEIST στο κομμάτι “Season: Winter”. Τη συνολική παραγωγή του “The Great Absence” ανέλαβε και πάλι ο Γιώργος Μπόκος (STONE COLD DEAD / ex – ROTTING CHRIST/ex – NIGHTFALL), τη μίξη και το mastering ο Βασίλης Γκουβάτσος ενώ το εξαιρετικό artwork είναι δουλειά του Seth Siro Anton (PARADISE LOST/ EXODUS/ MOONSPELL/ SOILWORK/ HEAVEN SHALL BURN/ VADER/ CALIBAN/ JOB FOR A COWBOY/ KAMELOT κ.α).

Για τις ανάγκες της προώθησης του “The Great Absence” οι Daylight Misery επέλεξαν το “Erynnis Funeralis” ως το πρώτο video clip του δίσκου. Η παραγωγή του video έγινε από το Basement Studio ενώ τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Χρήστος Τσουκαλάς.

Περισσότερα την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 – 22:00 στο freakout.gr και την εκπομπή Salt ! … και για όσους θέλατε μα δεν καταφέρατε να ακούσετε την εκπομπή της προηγούμενης εβδομάδας με καλεσμένους τους Nightstalker, επισκεφθείτε το κανάλι route72 στο mixcloud.

Daylight Misery official web page | facebook 

salt – web radio broadcast