Οι Limpin Express , δημιουργήθηκαν λίγο μετά το καλοκαίρι του 2011 από τους Αντρέα Καστανάκη, Κωνσταντίνο Παπαθύμιο και Βαγγέλη Κοτζάμπαση. Το trio αν και πρόσφατο ως εγχείρημα, έχει ως μέλη του τρεις από τους πλέον δραστήριους μουσικούς της γενιάς τους.

Οι Α.Καστανάκης και Κ. Παπαθύμιος, ήταν γνώριμοι από προηγούμενες συνεργασίες. Υπήρχε η ιδέα ενός σχήματος περισσότερο προσωπικού, που να περικλείει μουσικές που εξελίχθηκαν στο παρελθόν, αλλά με μία πιο μοντέρνα προσέγγιση και φυσικά, την προσωπική τους δουλειά η οποία είναι το πάντρεμα αυτών των δύο παραγόντων.

Με την γνωριμία του Β. Κοτζάμπαση, ολοκληρώθηκε ένα trio από νέα και συνομήλικα άτομα, με ένα κοινό πάθος, να παίξουν την μουσική που ήθελαν χωρίς περιορισμούς και δίχως να υπάρχουν ετικέτες μουσικών στυλ.

Έχοντας συμμετοχές ως μέλη σε αρκετά από τα εγχώρια σχήματα και συνεργαστεί με γνωστούς μουσικούς σε διάφορα στυλ (Congo Square, G.Kontrafouris Baby Trio, A.Gomozias, Blues Revenge, Appalachian Cobra Worshippers κ.α.), αποφάσισαν να ξεκινήσουν μαζί αυτό το σχήμα, αρχικά υπό την μορφή ενός side project, ώστε να παίξουν μουσική και κομμάτια που δεν είχαν την ευκαιρία μέχρι τότε, σε μία προσπάθεια να ξεφύγουν από την τετριμμένη αντίληψη γύρω από την blues και rock μουσική.

Η βάση είναι και παραμένει το blues και το rock, περασμένων δεκαετιών και μη, αλλά μέσα από ένα σύγχρονο βλέμμα. Από τα blues του Delta, μέχρι East Coast και από τον Wes Montgomery και τον Eric Dolphy, έως τον Jimi Hendrix, τους WHO, Humble Pie, Brian Auger και τους Allman Brothers, φτάνοντας σε τωρινούς όπως οι John Mayer,Philip Sayce και Doyle Bramhall & Jellycream.

Τον Ιούλιο του 2012 υπό την διακριτική βοήθεια του Μανώλη Αγγελάκη και τον Άλεξ Κετετζιάν στη θέση του sound engineer, ξεκίνησαν να ηχογραφούν το πρώτο, ακουστικό μέρος του debut album τους στα Unreal Studios, με τη συμμετοχή του Michael Dotson (Willie Kent, Big Jack Johnson,Billy Boy Arnold, Homesick James) και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, το υπόλοιπο album. Το mastering έγινε στα Sweetspot Studios από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο.

Περισσότερα την Πέμπτη 16 Μαΐου και ώρα 18:00 – 20:00 στο freakout.gr και την εκπομπή Salt. Συντονιστείτε και μπείτε στην κλήρωση για 2 αντίτυπα από το ντεμπούτο album των Limpin Express “First Act” !!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=tZN3gopopBo?list=UUu11_vHWdhdf6y1t6J5HGEw]

Limpin Express on…  facebook | youtube

fb event | salt – web radio broadcast

Note: Η προηγούμενη εκπομπή του Salt παρέα με τους Heritage καθώς και όλες οι συνεντεύξεις, διαθέσιμες στο κανάλι route72 του mixcloud.