Οι εθελοντές των Κατασκηνώσεων Χαρούμενα Παιδιά Χαρούμενα Νιάτα, διοργανώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά, παζάρι μεταχειρισμένων ειδών και χειροτεχνημάτων, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωάννης Φωκιανός (απέναντι από το Καλλιμάρμαρο στάδιο).

Στο παζάρι θα προσφερθούν μεταχειρισμένα αντικείμενα και χειροτεχνήματα από τους εθελοντές και τους φίλους τους. Αντικείμενα που μπορεί κάποιος να μη χρειάζεται πλέον, που είναι χρήσιμα όμως σε κάποιον άλλο, ο οποίος αγοράζοντάς τα σε χαμηλή τιμή θα βοηθήσει ταυτόχρονα την Κατασκήνωση να συνεχίσει το έργο της.

Τα αντικείμενα που δεχόμαστε είναι αυτά που θα χαρίζαμε σε μια φίλη ή ένα φίλο. Είναι αυτά που θα θέλαμε να μας κάνουν δώρο. Είναι αντικείμενα που έχουν την αγάπη μας, είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση.

Γιατί; Για να βοηθήσουμε τα παιδιά της μεγάλης ανάγκης που φιλοξενούνται από τα Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα, αλλά και για να περάσουμε μια όμορφη μέρα, επικοινωνώντας μεταξύ μας, απολαμβάνοντας ροφήματα και σπιτικές λιχουδιές από τον μπουφέ και παρακολουθώντας ή συμμετέχοντας στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα γίνονται στον χώρο του παζαριού. Μέσα σε μια εποχή απομόνωσης, οικονομικής κρίσης και πλαστής αφθονίας των αγορών, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να ανακτήσουμε την κοινωνική μας ζωή, κόντρα στο πνεύμα του καταναλωτισμού.

Πότε; Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014, ώρες 10.00 έως 20.30.

Που; Στο Γυμναστήριο Ιωάννης Φωκιανός, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο στάδιο, Βασιλίσσης Όλγας 1, Αθήνα – Ζάππειο.

Τι να προσφέρετε; Διακοσμητικά είδη, παιχνίδια, είδη κουζίνας, ποδήλατα, πίνακες, αξεσουάρ, μικροέπιπλα, μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, βιβλία, κόμικς, συλλεκτικά αντικείμενα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και περιφερειακά, τσάντες, ζώνες, κοσμήματα, συσκευασμένα και τυποποιημένα τρόφιμα (π.χ. μαρμελάδες, κρασί, λάδι, γλυκά του κουταλιού), χειροποίητα γλυκά (κουλουράκια, κουραμπιέδες, μελομακάρονα) κλπ.

Πως αλλιώς μπορείτε να βοηθήσετε; Βοηθώντας στην προετοιμασία, αλλά και στην διεξαγωγή της εκδήλωσης ή προετοιμάζοντας σπιτικά γλυκά και πίττες που θα διατεθούν τις ώρες λειτουργίας του παζαριού στους επισκέπτες.

Τι θα βρείτε εκεί;  Αυτά που θα έχουν προσφερθεί και κατασκευαστεί από τους εθελοντές και τους φίλους.

Πως θα συγκεντρωθούν τα αντικείμενα; Μπορείτε να τα φέρετε οι ίδιοι στα γραφεία των Κατασκηνώσεων, Χέυδεν 14, πλ. Βικτωρίας (έξοδος σταθμού ΜΕΤΡΟ), 2ος όροφος, τα οποία είναι ανοικτά τις καθημερινές, ώρες 11:00-13:00 και Δευτέρα και Πέμπτη, ώρες 20:00-22:00 ή στον χώρο του παζαριού την παραμονή (19/12/2014), ώρες 18:00-21:00 και όσο θα λειτουργεί το παζάρι.