Στις αρχές του 2011 οι Μιχάλης Κεχαγιάς (Lexicon Project) και Γιάννης Μπάκος αποφάσισαν να μοιραστούν τις μουσικές τους επιρροές και παραστάσεις δημιουργώντας τους LEGO και συνθέτοντας ένα μουσικό παιχνίδι ακριβώς όπως έκαναν και μικροί παίζοντας με τα αγαπημένα τους τουβλάκια.

Κάπου στην πορεία όμως και στις αρχές του 2012 το παιχνίδι αυτό μεγάλωσε πολύ κι έτσι κλήθηκαν οι Βαγγέλης Λάρυγγας, Στέργιος Δήμπας και Δημήτρης Αζοράκος να συνεισφέρουν με τα δικά τους τουβλάκια έτσι ώστε το παιχνίδι να γίνει ακόμα καλύτερο και σίγουρα πληρέστερο!

Μετά από έναν χρόνο που οι LEGO σαν ακουστικό set up πραγματοποίησαν πάνω από 20 εμφανίσεις σε μαγαζιά της Αθήνας, έκαναν ντεμπούτο σαν full band παίζοντας με τους ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΣ στις αρχές του 2012 ενώ ακολούθησαν εμφανίσεις σε STAGE25, ΚΥΤΤΑΡΟ, ΚΟΟ ΚΟΟ και Nueva Trova!

Παράλληλα ηχογράφησαν το πρώτο τους ΕΡ με τίτλο “Με πόση περηφάνεια”, που περιλαμβάνει 6 κομμάτια, ένα εκ των οποίων είναι και η διασκευή στο κομμάτι του Μάρκου Βαμβακάρη, η οποία επιλέχτηκε να είναι και το 1ο Video Clip των LEGO.

Περισσότερα την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 – 22: 00 στο freakout.gr και την εκπομπή Salt !!

LEGO facebook page

salt – web radio broadcast